Bugün

Kartal'da metruk apartman alev alev yandı

Kartal Cevizli Anadolu Adliyesi yakınındaki bir metruk apartmanda çıkan yangın, bölge sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

Yayınlanma: 24 Haziran 2023 - 14:50
Güncelleme: 24 Haziran 2023 - 16:54

Kartal Cevizli Mahallesi'nde bulunan ve uzun süredir yıkımı beklenen metruk apartmanda gece yarısı yangın çıktı.

Binaden alev ve dumanlar yükseldiğini gören çevre sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine gelen Kartal İtfaiye ekipleri, yangını hızla kontrol altına aldı. 

Yangının sönmesinin ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanlar, herhangi bir kişiye rastlamadı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, duman ve alevlerin yükselmesinden hemen önce binadan çıkarak uzaklaşan bir kişinin olduğu da raporlara yansıdı.

TİNERCİ ŞÜPHESİ RAPORA YANSIDI

Ateşi tutuşturmak için yaklaşan kişinin tiner kullandığı ve yangının bu maddenin alev alması ile başladığının tahmin edildiği raporda, en üst katta başlayan yangının içeride bulunan kapı pencere ve benzerei plastik atıkların da tutuşması ile hızla büyüdüğü de kaydedildi.

İlk anda çıkan alevler sebebi ile korkulu anlar yaşayan vatandaşlar, binanın uzun süredir yıkım beklediğini, ancak apartman sakinleri arasındaki uzlaşmazlık sebebi ile bir türlü yıkım aşamasına gelinemediğini söylediler.